Service en onderhoud

Een (elektrische) fiets heeft onderhoud nodig. Door dit op tijd uit te voeren behoudt u de garantie op uw fiets. Het is heel soms mogelijk dat een leverancier vraagt om een bewijs dat de fiets is onderhouden in garantiegevallen. Daarnaast heeft uw fiets natuurlijk onderhoud nodig om goed te kunnen blijven werken, net als bijvoorbeeld een auto. De onderhoudsintervallen zijn voor elk type fiets hetzelfde, dus ook voor een elektrische bakfiets gelden deze intervallen.

Eerste servicebeurt
De eerste onderhoudsbeurt is voor een (elektrische) fiets erg belangrijk. Doordat een fiets nieuw is zal deze na een aantal maanden afgesteld en gecontroleerd moeten worden. Deze eerste servicebeurt dient tussen de drie en vijf maanden na ontvangst te worden uitgevoerd of binnen 500 kilometer (wat het eerst voorkomt). 

Vervolgbeurten
Uiteraard is het erg verstandig om het vervolgens niet bij deze ene servicebeurt te laten maar uw fiets elk jaar te laten controleren middels een onderhoudsbeurt. Het is aan te raden om uw fiets één keer per jaar te voorzien van een onderhoudsbeurt of bij elke 1500-2000km. 

Waarom een fiets aanschaffen bij Haarlemse Fiets?

  • Persoonlijke aandacht
  • Service gericht; eigen klanten krijgen voorrang op reparaties
  • Gratis 1e onderhoudsbeurt na 500km + korting op de 2e en 3e onderhoudsbeurt
  • Standaard 10% korting op reparaties
  • Garantiegeval? Ook dit lossen wij snel voor u op