1. Meet uw nieuwe fiets: De makkelijkste manier om erachter te komen of een fiets in een bepaalde maat de juiste keuze is, is door een proefrit op de fiets van uw keuze (of een vergelijkbaar model) te maken. Dat kan zeven dagen per week in onze winkel. Informeer voor de zekerheid wel van tevoren of de fiets van uw keuze in de winkel aanwezig is.
2. Meet uw oude fiets: Al een fijne fiets? Dan kunt u de framemaat van uw huidige fiets opmeten. Meet dan de afstand van het einde van de zitbuis (daar waar de zadelpen het frame ingaat) tot aan het hart van de trapas (het punt waar de crank met een bout vastzit aan de trapas). Houd er rekening mee dat moderne fietsen vaak een ander soort geometrie hebben dan fietsen van 20-30 jaar geleden. Waar klassieke stadsfietsen een horizontale bovenbuis hebben, loopt die van moderne fietsen vaak af richting het zadel. Hierdoor kan een moderne fiets vergelijkbaar zijn met een oudere fiets van een maat groter.
3. Meet uw binnenbeen lengte: Meet de binnenbeen lengte altijd zonder schoenen aan. Zet uw voeten 15 centimeter uit elkaar en meet de afstand tussen de grond en kruishoogte te meten. Vermenigvuldig de gemeten lengte met:

4. Gebruik de tabellen hieronder: In de tabellen hieronder staan per fietstype en -maat voor welke lichaamslengte ze geschikt zijn. Omdat lichaamsverhoudingen per persoon verschillen, zijn de tabellen indicatief. Meet voor meer zekerheid ook uw binnenbeenlengte of maak een proefrit.

Stadsfietsen, toerfietsen en e-bikes